Hoe een serie tot een mentoraat kan leiden…..

Iedere fotograaf krijgt er vroeg of laat mee te maken…… een zogenaamd “writers-block” of te wel compleet je creativiteit kwijt zijn. Op z’n moment komt er ook helemaal niks maar uit je camera rollen. Afgelopen voorjaar trof mij dat ook. Ondanks het mooie voorjaar kwam er geen foto uit mijn camera die mijn goedkeuring kon dragen. Hoogst irritant natuurlijk.

Op dat moment zag ik in het blad In Beeld (magazine uitgeven door de De Fotobond) een oproep tot deelname aan de fotowedstrijd Serie van 5 met samenhang. Een uitdaging maar wel eentje waar ik mijn tanden in wilde zetten. Zo gezegd zo gedaan… Uiteindelijk is hieruit de serie vergaande groente en fruit uit voortgekomen. Mijn serie mocht dan wel niet door naar de landelijke ronde, maar ik had wel weer zin en ideeën om iets te gaan doen.

Dit alles heeft geresulteerd in een deelname aan een Mentoraat van De Fotobond. Bij een Mentoraat ga je samen met je medecursisten de diepte in aan de hand van opdrachten, uiteraard onder deskundige begeleiding van een mentor. Je gaat je verdiepen in een onderwerp en vandaar uit gaat je leren, stapje voor stap (door keihard te vallen en weer door te gaan!!). In november 2018 was de eerste bijeenkomst en kreeg ik als opdracht: Landart – knutselen in de natuur.

Inmiddels zijn we een maand en een tweede bijeenkomst verder….  het is lastig! Maar oooow zo leerzaam. De komende maanden blijf ik me bezig houden met Landart – knutselen in de natuur en zodra een een beetje fotografisch waardige foto uitkomt dan plaats ik die hier (tot op heden bevind ik me in de aanloop-/ ontdekfase en heb nog geen materiaal wat ik zou willen laten zien). Kortom wordt vervolgd!!


Foto uit de serie vergaande groenten en fruit
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial