Foto van de maand maart (fotoclub Noordoostpolder)

Dinsdag 5 maart was het weer zover, een nieuwe foto van de maand verkiezing. Binnen de fotoclub hanteren wij de ene maand een vrij thema en de andere maand een thema. De maand maart stond in het teken van beweging in de foto.

Ik had al een plannetje in mijn hoofd en wilde iets met lichtstrepen. In het verleden heb ik als een prachtige lichtstrepen foto boven de A6 gemaakt. Ik wilde niet in herhaling vallen en zodoende het ik al snel het plan van light painting opgevat. En dan de uitvoering. Met een zwart achtergronddoek, een glazenbol (8 cm), een glasplaat, enkele led vingerlampjes, een stok, lege geheugenkaart, statief en camera was het een kwestie van uitproberen. Zo heb ik op een avond tientallen foto’s gemaakt en de onderstaande foto was mijn inzending.

Op een paar kleine oneffenheidjes (je ziet een vingerafdruk in de bovenste bal en een plakbandje aan de rechterkant om de bol op zijn plaats te houden) na ben ik zeer tevreden. Dit onderwerp leent zich ook zeer goed voor een buitenspeelavontuur, maar dan mag het weer nog iets beter worden en wie weet……

light painting met ledlampjes en een glazenbol
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial