Een nieuw Pentax

Na lang twijfelen is het er toch van gekomen…………. Ik heb een nieuwe camera!

De Pentax K10d begon soms kuren te vertonen en dat gecombineerd met een verouderde technologie (de Pentax K10d stamt nog uit 2007!) gaf aan dat naar een vervanger uitgekeken moest worden. Over de fotokwaliteit had ik niks te klagen met de K10d, want ondanks de verouderde technologie kon de Prime sensor toch zeer goed mee komen met de instap- en midden modellen Canon en Nikon!

Dus begon de zoektocht naar iets anders en stond ik voor de keuze, blijf je Pentax trouw of stap je over. Nou ja keuze, nee niet echt! Natuurlijk blijf ik het merk wat mij zoveel plezier geeft in het fotograferen trouw!! En dus begon de zoektocht naar een vervanging. Helaas lag het huidige topmodel van Pentax (de K3) ver buiten mijn budget.

Maar uiteindelijk is mijn oog gevallen op een jonge K5, die nog maar net ingeschoten is! Kortom ik kan de komende jaren weer vooruit. De K10d blijft voorlopig nog even, want ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen om die geweldige trouwe metgezel weg te doen.

Een paar voordelen met de aanschaf van de K5 zijn;
– Van 10,1 megepixels naar 16,4 megapixels (al zeggen pixels tegenwoordig niet zoveel meer)
– Censor Prime I naar Prime II
– Groter ISO bereik van 80 – 12.800 (!)
– Snelheidsverbetering van 3.0 fps naar 7.0 fps!
– En eindelijk………….. Liveview!

De komende tijd staat dus in het teken om mijn nieuwe trouwe metgezel te leren kennen. En dan mag de oude trouwe metgezel eindelijk met een wel verdient fotografiepensioen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial